Вторник,

Радев пак посяга към Конституцията

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Недостатъчните гаранции за независима и ефективна съдебна система създават опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на заседание на Правния съвет към президента, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.

Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание.

Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете ѝ също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет.

Коментари

Сортирай по: Новите първо
Аватар на автора

Огнян Петков

Генералът о.з. може да бъде специалист по устава на БНА, но да не опира до конституцията. Там е записано как може да се промени тя и е известно, че е далеч от неговите пълномощия. Човекът на Решетников е най-фрапиращият пример защо на военните, особено на тези с фатмашки манталитет, трябва да се забрани да се занимават с политика.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички