Радев на кушия в Царацово. Ето кой е с него

Държавният глава поздрави домакините за организираното за осми път зрелищно честване на Тодоровден

Радев на кушия в Царацово. Ето кой е с него | StandartNews.com

Старите български традиции и празници като Тодоровден демонстрират здравата връзка на българина със земята и с предците ни. Това каза президентът Румен Радев, който е специален гост на празничната програма в конната база в пловдивското село Царацово. До президента застанаха кметът на община "Марица" Димитър Иванов, Гергана Трендафилова – председател на общински съвет „Марица“, собствениците на конната база, жителите и гостите на пловдивското село и местни първенци, предаде репортер на "Марица". 

"За мен е огромно удоволствие и чест да бъда ваш гост и да ви поздравя за Тодоровден. Редица са обичаите, които нашият народ е съхранил през вековете. Кушиите са един от най-личните празници, защото те са нашата връзка с предците ни, които с изкусната си езда са печелили победи. Тодоровден е символ и на волния порив на българина. Този светъл празник на прага на пролетта е и надежда за нов живот и плодородие", каза Радев. 

Държавният глава поздрави домакините за организираното за осми път зрелищно честване на празника. Благодари им специално и за възможността за развитие, която дават на младите хора. 

Радев се обърна и към родителите на младите състезатели, за да изкаже благодарност, че ги възпитават в духа на традициите, на родолюбието, също в любов към животните. Президентът пожела на състезатели много здраве и безброй успехи. 

Празникът на конна база "Фригопан" в Царацово започна с водосвет за здраве, който отслужи отец Киро. След като произнесе реч, президентът се настани удобно, за да наблюдава празничната програма, която е продължи почти през целия ден с музика, танци и конни надбягвания. Преди това бе удостоен със знака на село Царацово.

Детска възрастова група демонстрира прескачане на препятствия, а държавният глава по-късно ще награди децата участници.

Румен Радев в Царацово: Тодоровден е символ на волния порив на българина към свободата

Румен Радев в Царацово: Тодоровден е символ на волния порив на българина към свободата

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай