Радев каза формулата за кабинет

ДПС може да е много полезна в дискусиите, заяви президентът

Радев каза формулата за кабинет | StandartNews.com

Този път формулата за съставяне на кабинет е различна. Това каза президентът Румен Радев при старта на консултациите си с ДПС. Държавният глава провежда разговори с парламентарните партии преди да връчи първия мандат за правителство на „Има такъв народ”.

ВИЖ ОЩЕ: Радев: Не съм архитект на управляваща коалиция

Този път формулата не е търсене на коалиция, а обединение около ясни приоритети, ДПС може да е много полезна в дискусиите, заяви президентът Румен Радев и изтъкна опита и традициите на Движението на като парламентарна сила, както и подготвената от ДПС програма за ускорено икономическо развитие на България.

„Надявам се и съм обнадежден от това, което виждам днес, до момента от консултациите с другите партии, че начинът на търсене на решение за съставяне на кабинет е друг. Радвам се, че ПГ на ДПС е тук. Вие знаете какви са предизвикателствата пред парламента и обществото“, коментира държавният глава.

„Този път формулата е различна. Формулата не е търсене на коалиция, а обединение около ясни цели, приоритети и механизми, с които са се реализира едно управление, а не около персоналния състав на МС. Затова виждам, че вашата партия може да бъде много полезна, доказахте, че сте партия с традиция в парламентаризма и в диалога и търсене на парламентарния консенсус. Формулата е преди всичко диалог конструктивност отговорност и намиране на приемлив компромис“, поясни държавния глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай