Радев и Борисов се ритат заради шефа на РЗИ

Оставката на Данчо Пенчев беше подадена преди два дни

Радев и Борисов се ритат заради шефа на РЗИ | StandartNews.com

"Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев", съобщи прессекретариатът на президента Румен Радев "в отговор на въпроси от страна на медии, свързани с твърдения на министър-председателя относно оставката на началника на столичната Регионална здравна инспекция".

"Достоверността на твърденията на министър-председателя, не само по тази тема, са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка", категорични са от президентството.

По-рано днес премиерът Борисов също коментира темата с оставката на директора на столичната РЗИ. "Ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби само него да му дават един ден карантина сякаш е извънземен. И то затова се разделихме със шефа на РЗИ", заяви Бойко Борисов.

Оставката на Данчо Пенчев беше подадена преди два дни, след разговор с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов я прие.

Според цялата налична информация, причината за подадената и приета оставка на шефа на РЗИ е преждевременно свалената по негова лична преценка карантина първо на президента Радев миналата сряда, а след това в събота и на премиера Бойко Борисов, който даде положителен резултат от PCR теста за коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай