Първи думи на Хекимян. Какво ще направи за София

Точно в 10 ч. бившият журналист се регистрира в ОИК

Първи думи на Хекимян. Какво ще направи за София | StandartNews.com

Първи думи на Антон Хекимян като кандидат на ГЕРБ за кмет на София.

"Визията ми за София е да бъде още по-зелен и модерен град, но в основата слагам образованието", заяви бившият шеф на новите на бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Тайната падна! Ето го най-чакания кандидат за кмет

Точно в 10 ч. той се регистрира в общинската избирателна комисия като кандидат за кмет. С него бяха Томислав Дончев, Мирослав Боршош и шефът на СОС Георги Георгиев.

ВИЖ ОЩЕ: Първи прогнози за Хекимян! Социолозите проговориха

Хекимян каза, че първото нещо, което ще направи, ако стане кмет на столицата, е да инспектира всички ремонти в столицата. "От 20 години живея в София. Дойдох на 29 септември за първи път в столицата. През цялото това време съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвал в Столична община и съм имал лично отношение по всеки един казус, който се е случвал тук. Всяка сутрин сме показвали сигнали и казуси, които са свързани със София. Визията ми е столицата да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде отворен към инвестиции. Слагам като акцент образованието, защото то ще донесе потенциал и кадри на града, и ще го развие", каза кандидатът за кмет.

"Изминал съм пътя си от стажант през репортер, а после и водещ. Преди 3 години поех поста на директор на новините. Не мога да не си призная, че съм се замислял - "А от тук накъде"... Получавайки това предложение, си дадох сметка, че искам да работя за обществото. Смятам, че мога да го правя просто от другата страна", каза още той.

Той коментира и шансовете на кандидатурата за кмет на София на Васил Терзииев. "Огромни са шансовете. Това, което аз ще направя като кампания, е да бъда себе се и близо до хората", каза Хекимян.

Попитан дали е подчинявал редакционната политика в работата си като журналист на интересите на ГЕРБ, той отговори: „Сигурен съм, че това е основното съмнение. Но дори и като въпрос е обидно. През целия си път съм стоял твърдо зад принципите на журналистиката. И мога да ви погледна, всеки един от вас, в очите. Да го видите и прочетете. Не съм се съобразявал с никого“.

Хекимян благодари на Борисов и партийните структури на ГЕРБ. „Без да съм партиец, аз съм гражданин като всеки един от вас. Но ще разчитам изключително много на хората, които виждате зад мен“, изтъкна той.

„Нека погледнем картината отгоре и да видим колко много е направено за този град“, призова той.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев благодари от името на целия екип на ГЕРБ-София и на общинските съветници от партията на Хекимян за това, че е приел номинацията и е избрал екипът от професионалистите от партията.

„Нашата листа има изключителни попадения. Половината от кандидатите ни са нови лица“, изтъкна той.

След като най-върлият ни критик прие номинацията да бъде кандидат за кмет, след като един от най-успешните българи прие предложението да бъде в нашата листа, очевидно е, че сме на прав път“, каза той, сочейки Хекимян и предприемача Любомир Минчев, който по думите му е „отговорът на легендата за успелия потомък на определени структури“.

Георгиев коментира и факта, че неговото име доскоро беше най-спряганото като кандидат на ГЕРБ за София: „Причината да бъде спрягано е моята активност“.

„Да не предизвикваме низки страсти у конкурентите. Интриги при нас няма. Стратегията е ясна. Екипът е железен“, подчерта той.

Георгиев каза още, че листата за общински съветници на ГЕРБ ще бъде водена от Хекимян, той самият ще е втори, на трето място ще е Любомир Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай