Проф. Михаил Константинов бесен, ето какво ще направи

Дано българите разбраха защо в Европа няма машинно гласуване, каза изборният спец

Проф. Михаил Константинов бесен, ето какво ще направи | StandartNews.com

Сянката на съмнение вече е хвърлена. Надявам се всички българи вече да са разбрали защо в Европа няма машинно гласуване. Това заяви пред Нова нюз математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов.

„За 10 г. успяхме да съсипем една добре работеща изборна машина и да се докараме до там,  че отново сме разделени“, добави той.

„Вместо да говорим за документ, който не е секретен, е крайно време отговорните институции да го публикуват, защото ние не сме малоумни и можем да преценим какъв е този документ. Между другото, той вече върви в мрежата.

Искам да го видя публикуван официално“, отсече проф. Константинов.

„Това цялото действие с внасяне на флашки и заснемане си е идиотско, то не трябва да бъде допускано. От тази идиотска постъпка произлезе скандал, който бе на път да гътне изборите. Това е направено от нисък професионализъм и доведе до катастрофален ефект. Трябва да се предпазваме от всякакви такива действия

„Хората, които се занимават с това, да отговорят на две противоречиви твърдения – че машините са прости принтери и че са взети всички мерки.

Аз лично мисля, че никакви манипулации на този етап с машините не се правят, но се направи най-лошото – разруши се доверието към изборния процес. И когато на Запад си махнаха машините, особено в Ирландия, нямаха предвид конкретни зловредни действия, а че разделиха ирландското общество“, подчерта математикът.

„Европа махнаха машинното гласуване, в много държави то бе 100-процентово. В Ирландия си изхвърлиха чисто новите машини. Хората минаха през този цирк, който виждаме в момента“, припомни той.

„Ядосайте се и гласувайте. Аз лично съм бесен от това безобразие, което се случва, и със сигурност ще отида да гласувам“, заяви в заключение изборният експерт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Трезвомислещ
преди 5 месеца

Тоя "специалист" отново изпълзя и ръси мозък!

Откажи