Четвъртък,

Продават бронирани коли от Бюрото за защита

От: СТАНДАРТ -
Продават бронирани коли от Бюрото за защита
A
A
A

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита, а това може да застраши живота на охраняваните свидетели, заяви заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев в студиото на бТВ. По думите му става дума за продажба на бронирани автомобили.

Що се отнася до преминаването на Бюрото по защита от държавното обвинение към министерството на правосъдието, „прокуратурата ни съдейства в някаква степен“, „работим с бързи темпове“, но в момента нямат контрол върху материалната база на структурата, каза Демерджиев.

Според него предсказанието на главния прокурор Иван Гешев не се е сбъднало и няма напуснали служители, само няколко са пожелали да се прехвърлят в НСО. Съставът на структурата ще остане същият, но не може да бъде оповестен, защото е конфиденциална информация. Секретни са и данните за броя на свидетелите, които се охраняват в момента, Демерджиев обаче отбеляза, че „не са много“.

Заместник-министърът на правосъдието е категоричен, че няма риск да изтече информация за защитените свидетели. По думите му министерството се справя успешно с охраната на съдиите, които според него са най-застрашени, така че ще се справи и със защитата на свидетели, а дейността на Бюрото ще се подобри, защото ще се специализира още повече.

По повод прехвърлянето на Бюрото по защита, Иван Демерджиев пусна в профила си във "Фейсбук" следния статус: "Имам чудесни идеи - изповед, причастие, бръснене и истински задачи". Постът му предизвика голяма отзвук. В студиото на "Тази сутрин" той обясни, че статусът му е бил шега и не го е направил в качеството си на заместник-министър, а на частно лице. Според него постът символизира "протегната ръка"  към служителите в Бюрото и "готовност да им поверим истински задачи", а той е категоричен, че няма да има съкращения в структурата.

"Дали Кирил Петков има двойно гражданство, нямаме такива регистри, имаме информация само за българското му гражданство", коментира още Иван Демерджиев. Той уточни, че ако към момента Петков има двойно гражданство, може да бъде изваден от списъка с кандидат-депутати за парламентарните избори.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички