Премиерът Донев: В правителството няма артисти

Ние не играем на власт, а изпълняваме своите правомощия, каза премиерът

Премиерът Донев: В правителството няма артисти | StandartNews.com

В правителството ни няма артисти, а министри. Ние не играем на власт, а изпълняваме своите правомощия според конституцията и законите на страната. Докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси. Това коментира преди началото на заседанието на кабинета служебният премиер Гълъб Донев.

„Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия. Отчетът за постигнатото от нас ще направим през следващата седмица. В наследство ще оставим разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е открито и прозрачно занимание”, добави той.

Служебният премиер призова министрите на здравеопазването и образованието да работят в координация и да съдействат максимално на областните щабове за взимането на адекватни решения. „След близо две години COVID пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни - без излишна паника и истерия”, призова той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай