Премиерът Донев е реалист, какво очаква от народните избраници

Служебното правителство свърши огромна работа, похвали се Гълъб Донев

Премиерът Донев е реалист, какво очаква от народните избраници | StandartNews.com

Служебният премиер Гълъб Донев направи изявление минути преди началото на първото заседание на 48-о Народно събрание. Той заяви, че най-важното за страната е "съставянето на коалиционно мнозинство, което да излъчи редовно правителство, което да поеме управлението на страната.

„Надявам се тези различия, с диалог, да бъдат преодолени и да се намерят линиите, по които могат да седнат и да преговарят, да направят добра програма с цели и конкретни резултати, които да постигат в интерес на българските граждани и на българския бизнес. Ни бива да се прави компромис с националните приоритети, с националния суверенитет и с интересите на българските граждани", каза премиерът.

"Служебното правителство свърши огромна работа - подготви всички законопроекти, които не бяха подготвени до този момент по Плана за възстановяване и устойчивост. Подготвяме и проект на бюджет, който да могат народните представители да разгледат, да определят ясно и точно своите политики и приоритети за управлението на държавата - такива политики, които са в интерес на гражданите, но в също време да проявяват реализъм и здрав разум за това да не допуснат България да изпадне в спирала на инфлация, в дългова спирала, така че българските граждани да бъдат спокойни и уверени от новото управление", подчерта Донев.

Според него най-важният въпрос сега е да се състави коалиционно мнозинство НС и да се избере редовно правителство за управлението на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай