Правосъдният министър с бомба! Липсват камери с тайни за Нотариуса

Всички отговори са в прокуратурата

Правосъдният министър с бомба! Липсват камери с тайни за Нотариуса | StandartNews.com

Бомба за прокуратурата и Нотариуса хвърли правосъдният министър Атанас Славов. 

„Извършихме проверка дали Божанов е бил защитен свидетел от бюрото в Министерството на правосъдието – не е бил. Извършихме проверка на достъпа на Божанов до спецсъда и спецпрокуратурата. Излезе нещо интересно – прокуратурата е изискала камерите, които проследяват достъпа още през 2020 г. Т.е. ние не можем да проследим от 2020 г. насам дали Божанов е влизал и как там“, съобщи Славов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Много е интересно каква информация съдържат тези записи, които се пазят в прокуратурата и са приобщени по досъдебно производство. Източникът, който може да ни даде отговори, е прокуратурата“, допълни той.

По думите му тепърва ще се изяснява какво е участието на бившия главен прокурор Иван Гешев по казуса „Нотариуса“. 

„Когато имаме брокери на влияние, ключово е да се установят кои са поръчителите, кои стоят отзад, дали са политици или други лица от бизнеса, олигархични структури. Поел съм ангажимент за всеки магистрат, за който се установи нерегламентирана форма на влияние и за който има данни, че е престъпвал етичния кодекс да има образувано дисциплинарно производство“, каза министърът на правосъдието.

„Накрая да не остане впечатление, че групата на „Осемте джуджета“ се бие с групата на Божанов и компания, да има ясно установени факти и доказателства и наложени санкции. Големият въпрос е кой разследва разследващите в подобни случаи. Все още нямаме гаранция на законово ниво и това е задачата в следващите няколко месеца“, допълни Атанас Славов.

Ротацията

По думите му към настоящия момент няма съгласие за сключване на коалиционно споразумение между партньорите в управлението. 

„Имах ясно поет ангажимент до края на месеца да има готов нов закон за съдебната власт – ще го има. Ще публикуваме този законопроект до броени дни. Той ще очертае реалната рамка на реформата в съдебната система развивайки на законово ниво онова, което беше включено в конституционните промени“, каза правосъдният министър.

Визитата в Украйна

„Поел съм ангажимент в рамките на т. нар. формула за мир на Зеленски да работим за възстановяване на справедливостта и подвеждане под наказателна отговорност на виновниците за тези престъпления срещу мира и човечеството. Имам поет ясен ангажимент България да има наказателно разследване за военни престъпления. Имаме много украински бежанци, част от тях са готови да подпомогнат такова разследване. Ще има разпити, установяване на факти и най-важното – България ще споделя информация с европейските партньори по отношение на подобни разследвания. Нашата цел е България да е част от съвместен екип за разследване“, посочи Славов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
фатма
преди 1 месец

да са махаш

Откажи
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи