"Позитано" 20 гласува нови шефове в понеделник

"Позитано" 20 гласува нови шефове в понеделник | StandartNews.com

София. Заседанието на Националния съвет на БСП е насрочено за понеделник, научи "Стандарт". Тогава се очаква соцлидерът Сергей Станишев да обяви промени в Изпълнителното бюро на партията. Както вече "Стандарт" съобщи, според източници от централата на БСП Станишев ще предложи икономическият министър Драгомир Стойнев да влезе в ръководството на партията. Новият шеф на червените депутати Атанас Мерджанов, шефът на столичните социалисти Калоян Паргов и Вероника Делибалтова, която е младежки лидер - също. Слуховете вече изключват от състава на ИБ на БСП секретарят Красимир Янков и Емил Костадинов.

Очаква се заседанието на ръководството на "Позитано" 20 да бъде от 10 или 11 часа. В късния следобед Станишев трябва да лети за Страсбург заедно с останалите български евродепутати, тъй като на 1 юли се открива официалната първа сесия на новия Европарламент.

Засега не е ясно дали Станишев ще предложи на пленума и гласуване на промени в предизборния щаб на левицата. Ще има такива, бяха лаконични от централата на БСП, но без да се ангажират със срок. По кулоарите на "Позитано" 20 се спрегна за изборен шеф депутатът и Валери Жаблянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай