Политоложка разкри атака срещу важен министър, причината

След местните избори или преди ротацията ГЕРБ ще поиска смяна на министри в кабинета

Политоложка разкри атака срещу важен министър, причината | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

В момента основната атака, без името му да се споменава, е към Асен Василев и затова тя е толкова шумна, заяви в интервю за БНР политологът Татяна Буруджиева. Според нея се развива "доста нажежен скандал".

Тя прогнозира, че още след местните избори или преди ротацията ГЕРБ ще поиска смяна на министри в кабинета.

Нарочени са поне 6-7 министри, смята Буруджиева. По думите ѝ след изборите ще видим кои точно министри ще бъдат атакувани.

"ГЕРБ и ДПС правят ясна заявка за това кои ще се сменят преди ротацията, за да може да се осъществи ротацията", уточни политоложката.

След изборите предстои и приемането на бюджет, а настоящият бе приет след скандали и истерични заседания, напомни тя.

Буруджиева не изключва вариант следващото правителство да бъде съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ, които "твърде дълго време мълчат".

"За тях е много важно да излязат от тази коалиция, която имат и която не работи никак добре. На местните избори ПП ще имат твърде малко общински съветници."

По думите ѝ ДБ стои доста дистанцирано, защото ПП започва по-ясно да работи с Пеевски.

Чуват се заявки, че властта не е ефективно разпределена между партньорите и правителството не работи добре, допълни Татяна Буруджиева.

"ДПС се стреми към връщане към своята роля на балансьор. Това е тяхната основна цел. Те нямат проблем с присъствието във властта. Където и да погледнете, те си имат кадри, които си развиват."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай