Политоложка разгада защо ГЕРБ са издигнали Хекимян

По думите ѝ ако ГЕРБ бяха подкрепили Вили Лилков, това е щяло да бъде голям пасив

Политоложка разгада защо ГЕРБ са издигнали Хекимян | StandartNews.com

За трети път, след проф. Герджиков и проф. Габровски, ГЕРБ правят опит да номинират човек, който да разшири обхвата на привлекателността. През годините Антон Хекимян е имал категорична позиция и тя не е била в подкрепа на ГЕРБ. Той е избран именно защото много остро, понякога дори не в рамките на журналистическата толерантност, е критикувал управлението им. Това мнение изрази пред НоваНюз политологът проф. Румяна Коларова.

По думите ѝ ако ГЕРБ бяха подкрепили Лилков, това е щяло да бъде голям пасив. "Той регистрира своя собствена листа. А основният принцип в изборите е, че задължително трябва да имаш и номинация за кмет. ГЕРБ правят експеримент, преценили са така, но вероятно е имало проучване, претегляли са профилите на различни кандидати. Изключително важна е възрастта на Хекимян. Той със сигурност много активно може да се противопостави на агресията срещу възрастните. Искат да привлекат политически пасивните избиратели, по-младите. Изборът на Хекимян показва различен профил. Те са ориентирани към посланието, не към съдържателен дебат", коментира тя.

Според коларова от огромно значение е как ще се представят кандидатите за кметове. "Като че ли все още не са показали потенциала си да бъдат публично говорители на определена стратегия и програма. Терзиев още не е навлязъл в дебат по същество. На проф. Вили Лилков до болка са му познати проблемите на Столична община, говори много конкретно. Ваня Григорова е издигната, за да гарантира достойно представяне на БСП, както и да обедини левицата", посочи политологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай