Политолог видя ходовете на ГЕРБ и каза докъде може да стигнат

И двете страни оставиха отворена врата за продължаване на разговорите

Политолог видя ходовете на ГЕРБ и каза докъде може да стигнат | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Преговорите не са приключили въпреки напрежението между двете най-големи политически сили. ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата, да оказва натиск докрай, за да постигне целта си. Това коментира пред Нова телевизия политологът от „Тренд” Димитър Ганев.

Снощи от ГЕРБ-СДС обявиха, че връщат празен мандат, ако днес до 12.00 ч. не се разберат с ПП-ДБ. Вторите пък призоваха Бойко Борисов да се намеси и партията да не прибързва с решението.

„И двете страни оставиха отворена врата за продължаване на разговорите. Това, което се случи снощи, бе епизод от едни продължаващи процеси повече от месец и половина. Преговорите са много динамични, но трябва да уточним, че в понеделник на обед не е задължително Габриел да отиде с изпълнен мандат от гледна точка на конституционната процедура”, поясни Ганев.

„Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с реформаторския блок. Той показа, че търси консенсус и конструктивност”, каза още политологът.

По думите му ГЕРБ-СДС е постигнала основната си цел – да излезе от политическата изолация. „Тези, които протестираха и тези срещу които се протестираше през 2020 и 2021 г. направиха заедно управление, което легитимира партията на Борисов като потенциално напълно приемлив коалиционен партньор. Всички социологически проучвания последните няколко месеца показват преднина на ГЕРБ-СДС спрямо ПП-ДБ с 5 или над 5 пункта”, посочи Димитър Ганев.

Според него споразумението между двете политически формации е само върхът на айсберга, а отдолу се водят преговори, които не знаем как вървят. И допълни, че ако има предсрочни парламентарни избори, то със сигурност ще са 2 в 1 заедно с тези за Европейски парламент.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
София
преди 1 месец

браво

Откажи
Борис
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи