Политолог с разкритие: ДПС са нужни на ГЕРБ и ПП-ДБ

Друг политолог припомни, че Мария Габриел нарекла Бойко Борисов "живителната сила"

Политолог с разкритие: ДПС са нужни на ГЕРБ и ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Предложеното от ГЕРБ споразумение легализира съществуващи отношения в това, което до момента се нарича некоалиция. Това коментира пред Нова телевизия политологът доц. Стойчо Стоев.

Той обясни, че ДПС е необходимо не само за ГЕРБ, но и за ПП-ДБ.

"Красотата на коалиционното споразумение е, че всеки, колкото и да е малък, да може да блокира дадено решение", добави Стойчев.

"Това, което направи ГЕРБ е много яко, като стендъп комедия, трябва да го правят всеки месец", коментира шеговито политологът Димитър Аврамов вчерашния форум на формацията. И припомни, че Мария Габриел нарекла Бойко Борисов "живителната сила".

Аврамов поясни, че "не можеш да базираш евроатлантическата си политиката по обикновени въпроси". "Ако говориш постоянно за евроатлантически мнозинства, а хората не те харесват, създаваш проблем", поясни Димитър Аврамов. Според него трябва да се създаде рамка, защото после ДПС ще кажат, че не носят никаква отговорност.  

"Кризата беше много сериозна и бяха на ръба да отидат на избори, вчера станахме свидетели на излизане от кризата и тази нездрава сглобка беше заменена с брак, династически брак", смята  политоложката Цветанка Андреева. Тя обясни, че ролята на ДПС ще продължи да присъства. Тя припомни, че при избора на ръководство на БНБ се стигнало след дълги разговори. И обясни, че в споразумението, което предлага ГЕРБ е равнопоставеност. 

По отношение на службите каза, че въпросът е персонален, хората, които са предложили ПП-ДБ не са се харесвали на ГЕРБ.

Димитър Аврамов коментира, че ДАНС са пропуснали, че ще има война в Украйна.

Според Андреева това, което може да направят политиците за съдебната система, е да покажат, че  държавата е зад магистратите. Димитър Аврамов добави, че сглобката е направила добри стъпки по отношение на съдебната власт. Но мястото на прокуратурата не било в съдебната власт. Власт, която е оставена на себе си, се превръщала в организирана група, а дали е престъпна група, го решавала самата тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Хвала на тогоз
преди 1 месец

Материята Стойчо е онзи, който показваше среден пръст към телевисионните камери на Ситняково!

Откажи
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи