Неделя,

Политолог с гореща прогноза пада ли правителството

От: Рачо Рачев, сн. БТА, архив -
28969
Политолог с гореща прогноза пада ли правителството
A
A
A

Съвсем вероятно е вотът на недоверие да доведе до падането на правителството, има достатъчно формации, които биха подкрепили такъв вот, прогнозира пред БНР политологът Христо Панчугов.

Според него "възможностите за преговори са доста ограничени".

Като "изключително лоша новина" Панчугов определи "заявката от самите "Продължаваме промяната" и мнозинството, че нямат контрол какво се случва в различните министерства".

По думите му се е стигнало до това "всяко министерство да се превърне във феодално владение на една или друга политическа сила".

"Ако продължат да функционират по същия начин, отговорът е много прост – не, няма причина това правителство да продължава да управлява", подчерта политологът.

"Този разказ за нулевия процент корупция очевидно няма да събере мнозинство. Този разговор какви големи герои са това управление, но никой не го усеща и колко неразбрани са те, също няма да събере мнозинство", коментира Христо Панчугов.

Българските граждани заслужават да разберат какво се случва по казуса Северна Македония, както и дали ще бъде разплетен в близко бъдеще, каза Панчугов по повод закритото заседание на парламента, в което да бъде изслушана външната министърка Теодора Генчовска.

"Големият въпрос, който стои, е опитът за пореден път да бъде направено много вредно внушение – че нямаме самостоятелна позиция, че премиерът е поел някакви тайни ангажименти пред някакви тайни хора, за да прецака българската история и идентичност", каза политологът.

"Темата за Северна Македония – това е темата за изборите и прави заложник една изключително важна от гледна точка на българската национална сигурност тема, на частно-партийни интереси и то в краткосрочен план. Тук изключително огромна вина носи Кирил Петков лично, в невъзможността си да обясни своята позиция за Северна Македония, нито желанието си да избърза с това решение през последните няколко месеца. Невъзможността да се нарисува ролята на България в този процес", изтъкна Панчугов.

По думите му "Северна Македония се превръща в лакмуса за това какво не работи в тази управленска коалиция".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички