Събота,

Плевнелиев назначава членове на ЦИК от коалиции ПФ и "България без цензура"

От: Администратор -
Плевнелиев назначава членове на ЦИК от коалиции ПФ и "България без цензура"
A
A
A

Президентът Росен Плевнелиев ще назначи Бойчо Арнаудов от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" и Катя Иванова от „България без цензура" за членове на Централната избирателна комисия (ЦИК).

До президента на Републиката са постъпили предложения от съпредседателите на коалициите да назначи Бойчо Арнаудов и Катя Иванова за членове на ЦИК до приключване на мандата на действащите членове. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съгласно § 143 от Преходните и заключителни разпоредби към ЗИД на Изборния кодекс, за периода на мандат на Централната избирателна комисия 2014-2019 г., когато след проведени последващи избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от Република България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, съставът на Централната избирателна комисия се допълва с по един член, предложен от тези партии или коалиции до президента на Републиката. Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от президента на Републиката за срок до приключване на мандата на действащите членове.

През следващата седмица държавният глава ще издаде указ за назначенията.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички