Плевнелиев: Да бръкнем дълбоко в офшорните сметки

Подкрепям Радев, но да погледне хората около себе си, каза бившият президент

Плевнелиев: Да бръкнем дълбоко в офшорните сметки | StandartNews.com

Подкрепям казаното от Румен Радев да се бръкне по-дълбоко за офшорните сметки, но е добре той да погледне към себе си и своя екип, заяви бившият президент Росен Плевнелиев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Държавният глава денонощно говори колко корумпирана е България“, отчете Плевнелиев. Той посочи, че е получавал стотици обаждания от външни представители, които са го питали защо да инвестират в България след като държавния глава говори колко корумпирана е държавата ни.

„Корупцията е навсякъде около нас. Тя е в държавния, тя е в частния сектор, но когато става въпрос за държавния глава и когато става въпрос за етап на развитие, в който ние се нуждаем от стратегически инвестиции, най-малкото, когато се говори за корупция, вече трябва да се дават конкретни примери. Трябва да се казва не затвор, а да се иска върховенство на правото, т.е. да се пожелае от страна на държавния глава една работеща система. Тези тежки думи от негова страна ни подреждат в една друга лига“, допълни Плевнелиев. Във връзка с думите на президента Румен Радев да се бръкне по-дълбоко и да се извадят офшорни сметки, Плевнелиев заяви, че подкрепя казаното от настоящия президент.

„Точно така трябва да се действа, да се бръкне дълбоко и да се извади истината. Държавният глава е добре да погледне към себе си, към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия - именно БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки. Така че държавният глава, когато говори, нека да бъде по-конкретен“, допълни още Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай