Плащали да не се гласува в Пловдив

Плащали да не се гласува в Пловдив | StandartNews.com

София. "През целия ден нашите наблюдатели ни изпращаха сигнали. Един от тях – от Пловдив, за плащане да не се гласува”. Това каза в студиото на  Нова ТВ Антоанета Цонева от Институт за развитие на публичната среда и член на Изборния борд.

 "Това, което се случва в тази държава няма нищо общо с едни избори в Европа”, коментира представителят на неправителствената организация.

 "Избирателна активност под 50%, 12% от хората са готови да продадат гласа си, 24% не са сигурни с какъв знак се гласува, 5% от избирателите са убедени, че няма значение с какъв знак се гласува”, каза Цонева в изборното студио на Нова. „Видяхме комисии, които не познават изборното законодателство”.

 "Българските политически партии не функционират като такива, а като ООД-та, престъпни синдикати, върхушки”, отбеляза експертът. По думите й всяка кампания е различна, но тази е била безпрецедентна във всякакъв смисъл.

 

„Политическото противопоставяне вече е преминало в ожесточение. Във всичко това политиката отсъстваше”, каза още Антоанета Цонева, според която главният проблем е, че хората не се чувстват политически представени.

В Пловдив плащали да не се гласува

Кампанията за тези избори е безпрецедентна, смята представител на Изборния борд

„През целия ден нашите наблюдатели ни изпращаха сигнали. Един от тях – от Пловдив, за плащане да не се гласува”. Това каза пред Нова ТВ Антоанета Цонева от Институт за развитие на публичната среда и член на Изборния борд.

 

„Става въпрос за тъжни, печални избори. Това, което се случва в тази държава няма нищо общо с едни избори в Европа”, коментира представителят на неправителствената организация.

 

„Избирателна активност под 50%, 12% от хората са готови да продадат гласа си, 24% не са сигурни с какъв знак се гласува, 5% от избирателите са убедени, че няма значение с какъв знак се гласува”, каза Цонева в изборното студио на Нова. „Видяхме комисии, които не познават изборното законодателство”.

 

Българските политически партии не функционират като такива, а като ООД-та, престъпни синдикати, върхушки”, отбеляза експертът. По думите й всяка кампания е различна, но тази е била безпрецедентна във всякакъв смисъл.

 

Политическото противопоставяне вече е преминало в ожесточение. Във всичко това политиката отсъстваше”, каза още Антоанета Цонева, според която главният проблем е, че хората не се чувстват политически представени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай