Плашат кандидат-депутат, че ще „плува в сярна киселина“

Плашат кандидат-депутат, че ще „плува в сярна киселина“ | StandartNews.com

Благоевград. Заплашиха с „плуване в сярна киселина" кандидат-депутат на една от основните партии в Пиринския край. Устен сигнал за заплахата подаде във Второ РПУ-Благоевград Асен Балабанов. Атакувал го вербално Иво Иванов – Кучката, съобщи информационният сайт struma.bg. Двамата се засекли на бензиностанция ОМВ на изхода на Благоевград около 15 ч. и си разменили „любезности". Що се отнася до конкретната заплаха, версиите им коренно се различават.

„Не го познавам лично, само съм го чувал като прякор, плащах бензина, когато той се обърна към мен с думите: Ей хулиган, защо се държиш така с местните хора! Разбрах, че имаше предвид сигнала, който предишната седмица с д-р Владимир Пандев внесохме срещу него в РИК, че заедно с Калинката и други лица е в схема за купуване на гласове", твърди Балабанов. На тръгване Кучката му напомнил да внимава, защото „трудно се плува в сярна киселина".

"Приех го като заплаха и се обадих първо в партийния офис, после в полицията. Тъй като съпровождам наблюдателите от ОССЕ из региона, се разбрахме да депозирам официално жалбата като се върна в края на деня, каза Балабанов. Пълни глупости са това, не съм го заплашвал, контрира Иво Иванов. Той призна, че се срещнали на бензиностанцията. „Бяха ме обвинили, че съм купувал гласове. Казах им, че след изборите ще им се наложи да го доказват, защото ще ги съдя. Попитах ги как вървят при тях изборите и Асен Балабанов ми каза, че са добре. Аз пък му отвърнах, че няма как да са добре, защото трудно се плува в сярна киселина, това беше, не съм му отпрявал заплаха", заяви Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай