Петкова: С форума дадохме сигнал към инвеститорите в газовата сфера

Петкова: С форума дадохме сигнал към инвеститорите в газовата сфера | StandartNews.com

С форума за газовия хъб „Балкан" дадохме ясен сигнал към инвеститорите в газовата сфера. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по повод инвеститорската кръгла маса за реализацията на газов хъб „Балкан", която се провежда край Варна.

Българското правителство си дава ясна сметка, че целият проект за газов хъб „Балкан" ще бъде един продължителен процес от проекта до реализацията, но днес са положени основите за конкретните действия по отношение на реализацията му, обясни тя.

„Вие видяхте колко много инвеститори присъстваха на този форум. И това е ясно послание, че този газов хъб има бъдеще и ще има инвеститорски интерес", добави тя, цитирана от "Фокус".

Газовият хъб „Балкан" ще бъде реализиран в тясно сътрудничество с Европейската комисия и по никакъв начин европейското законодателство в реализацията на газовите проекти, които преминават през България, няма да бъде заобикаляно. България дава ясно послание, че спазва законодателството на ЕС в енергийната сфера, стана ясно още от думите на Петкова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай