Петкова не вярва за танкерите с втечнен газ

Само регулаторът може да каже дали трябва да се вдига с 54% синьото гориво, каза депутатът от ГЕРБ

Петкова не вярва за танкерите с втечнен газ | StandartNews.com

"Информацията за доставките на газ от "Газпром" е представена манипулативно. Реално никой не кара "Булгаргаз" да купува в рубли. Не вярвам, че 7-те танкера с втечнено синьо гориво ще дойдат в България. Кирил Петков каза, че е подписал договор, но иска от служебния кабинет да осигури инфраструктура". Това заяви пред БТВ бившата енергийна министърка Теменужка Петкова.

"България е лоялен член на ЕС, трябва да сме последователни и да следваме линията, която се задава. Това правителство трябваше да търси алтернативи, а не да обвинява предишното правителство за гръцката връзка, която не е готова. България има договор с "Газпром експорт" до края на годината. Страната ни трябва да види какво може да направи, за да не купува отново руски газ.

На председателския пост на КЕВР се завръща компетентен и отговорен човек. Само регулаторът може да каже дали трябва да се вдига с 54% синьото гориво, както искат от "Булгаргаз". Предстои ни много тежка зима, в която ни вкара правителството.

Няма как "Възраждане" да е патерица на ГЕРБ, те са отделен политически субект, а ние сме членове на ЕНП. ИТН изтегли своите министри и гласува с опозицията. Видяхме, че най-тежкото задкулисие е в "Продължаваме промяната". Бойко Борисов много ясно постави темите, по които можем да говорим с останалите политически партии. Нека да видим как ще ни подредят българските граждани на изборите и дали са разбрали какво направи правителството в оставка", каза още Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай