Петков захапа ДАНС, каза откъде той получава информация

По думите му някои служби са се били справили много добре

Петков захапа ДАНС, каза откъде той получава информация | StandartNews.com

Повече научих от Си Ен Ен (CNN), отколкото от доклада на ДАНС. Това коментира пред репортери в парламента съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ Кирил Петков.

По-рано днес в Народното събрание имаше заседание на председателския съвет, на което е била обсъдена националната сигурност в контекста на войната срещу Държавата Израел и войната в Украйна.

По думите му някои служби са се били справили много добре, като служба „Военно разузнаване“. За съжаление, имаше и служби като ДАНС, където мисля, че научих повече вчера от Си Ен Ен, отколкото от техния доклад, коментира Петков.

Според него това, което е ясно е, че трябва да има реформа в службите. Той добави, че това, което се случва в Държавата Израел, показва колко е важно службите да работят добре, защото пропуск в службите може да има голям ефект върху националната сигурност.

Всички ние трябва да се съобразяваме с държавността и с правилата, посочи Петков. За него правилният формат е всъщност Съветът по сигурност при премиера Николай Денков, защото там има и хора от президентството, и може да покани всеки един от лидерите на политическите партии плюс службите. Така че за мен това би било добрият формат оттук-нататък, добави депутатът.

Относно заявката на председателя на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова, че ако утре правителството оцелее, веднага започват събиране на подписи за вот на недоверие по темата национална сигурност и отбрана, Петков повтори казаното днес от трибуната - че показваш предизборна немощ, когато трябва да използваш вотове на недоверие като част от предизборната си кампания.

Попитан дали идеята за реформа в службите е червена линия за съществуването на управлението, Петков каза, че не вярва, че днес ГЕРБ и ДПС са били въодушевени от всички доклади на службите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай