Пеевски с въпроси към Сарафов и службите за градинаря на Рашков

Ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, каза председателят на ПГ на ДПС

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави. Нали има нов подход. Имахме мракобесен главен прокурор - предишния. Сега това ли трябва да продължи, да не се знае какво се случва?! Ние искаме информация и ще зададем въпроси на г-н Сарафов. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Тъмнината ще свърши, ще има светлина. Не потулвайте касиерите

Той присъства на заседанието на правната комисия в Народното събрание, на която бяха приети промени в правилника на парламента. Те засягат Комисията за контрол над службите. С поправките тя вече няма да се председателства на ротационен принцип, а ще има постоянен председател.

Причината е, че ръководството бе поето от Николай Дренчев от проруската партия "Възраждане", което ДПС определи като "ужасяващ пробив в националната сигурност".

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Радев да подаде оставка и да си основе проекта

На въпроса кой ще оглави комисията Пеевски отговори: "Нека мине в зала. Не можем да предрешаваме решенията на зала".

Проследете дали досега тази комисия е свършила нещо реално в полза на хората. Нищо не е свършила, категоричен бе Делян Пеевски.

Г-н Рашков най-малкото има право да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Не искам да го коментирам. Той има на много въпроси да отговаря, които не знам защо вие не ги задавате - какво стана с неговия градинар и какво се случи с тези разследвания. Мисля, че трябва да започнете да задавате въпроси към българската прокуратура, подчерта Делян Пеевски.

Попитан критики към Борислав Сарафов ли има, Делян Пеевси заяви:

"Нека да се каже къде са тези дела, защото обществото има въпроси. А ние сме избрани от хората и аз задавам своите въпроси - къде са тези дела, за които нищо не е съобщено.

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави. Нали има нов подход. Имахме мракобесен главен прокурор - предишния. Сега това ли трябва да продължи, да не се знае какво се случва?! Ние искаме информация и ще зададем въпроси на г-н Сарафов".

И към службите ще изпратим запитвания, но ще ви го оповестя допълнително. Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората, категоричен бе Делян Пеевски.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай