Пеевски: Радев да подаде оставка и да си основе проекта

Президентството е тъмна институция, пълна с много кеш, каза председателят на ПГ на ДПС

Пеевски: Радев да подаде оставка и да си основе проекта | StandartNews.com

Румен Радев просто си анонсира проектчето „3 март” и затова този проруски президент се опитва да влезе във война с атлантическото мнозинство. Съветвам го да не се занимава с това, да подаде оставка днес, да си основе проекта, да се занимава с избори, а не да се крие зад имунитета си. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след решението на държавния глава да сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии.

„Моето мнение е, че президентът се страхува обаче да излезе като лидер на тази партия. Пак ще сложи някое „бау-бау” отпред,  както го е правил досега и ще се скрие”, каза още Пеевски. Той настоя държавният глава да реши дали е „цирково куче” на Корнелия Нинова, или ще става лидер на партия. „Според мен той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си”, добави председателят на ПГ на ДПС.

Пеевски поиска информация за това какво се случва с разследванията, свързани с президента. „Да сте чули нещо за тях? Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела „на трупчета”? Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е скрито? От Гешев, от сегашния главен прокурор или някой друг?”, попита той.

„Президентът, ако е достоен, да излезе, да подаде оставка, да си направи партията, а да не отклонява вниманието с теми, които са приключили. Темата с Конституционния съд приключи. Бяха избрани двама достойни кандидати, които ще положат клетва в петък. Тема – няма”, категоричен е Пеевски.

По думите му Радев „в момента си прави партия”. „Според мен е събрал достатъчно средства от двете години. Корупционният кръг около него е чудовищен”, каза още Пеевски, като попита: „Къде потъна „пътят на Копринката”?, „Къде потъна Сотир Ушев?”, „Кой е касиерът?”.  Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да  ги зададе. Надявам се след като направим новия закон за съдебната власт ще има прокуратура, ще има служби и разследвания.  Защото това е невъзможно, едни хора с парите, които събраха за две години да си правят партия, настоя председателят на ПГ на ДПС.

Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството - една тъмна институция, пълна с много кеш, отсече Делян Пеевски.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Идеалист
преди 3 месеца

Радев е твоя началник, защото е натовски генерал и главния синергетик с американските интереси в България. А ти си един разследван за далавери в САЩ по закона Магнитски. Можеш да лъжеш само помаците по Родопите. Един от грабителите на КТБ. Богатството ти само от пладнешки грабежи. Баща ти се срамува от теб. Народът те ненавижда!

Откажи