Пеевски разкри от какво зависи дали ще има избори 2 в 1

Шегичките и надиграването трябва да спрат, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски разкри от какво зависи дали ще има избори 2 в 1 | StandartNews.com

"Министерство на външните работи не е препъникамък. Ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще имаме само европейски избори. Ако не си го изпълнят, вече Борисов и ГЕРБ да решават". Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод предстоящата премиерска ротация и скандала между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за поста външен министър. Споразумението между двете коалиции във властта предвижда при ротацията външно министерство да остане за ГЕРБ. Въпреки това ПП-ДБ настояват поста да бъде за Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Младите в ДПС ще участват в управлението

"ПП-ДБ се опитват да изопачат нещата. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземат министерството. Това министерство е на ГЕРБ и те решават какво да се случи. Прекомерно е желанието на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако вземат още едно, ротацията е безсмислена. Те ще са взели всичко", коментира Пеевски. Според него и сега ПП-ДБ имат всичко - цялата власт и премиер.

ВИЖ ОЩЕ: Младите в ДПС: 25 години силата е в нас

Делян Пеевски се ядоса, че ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията - сетили се да питат защо Бойко Борисов е начело на външната комисия в НС, а Мария Габриел е външен министър.

"С тази еволюция е нормално да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министри трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи огромна отстъпка. ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ искат да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ", каза Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС коментира, че ПП-ДБ и ГЕРБ са две големи партии. Те трябва да бъдат сериозни и отговорни към България.

Шегичките трябва да спрат. Надиграването трябва да спре. Аз разговарях с колегите и им казах, че това трябва да спре. Трябва да си казваме всичко и трябва да управляваме стабилно България, имаме изключително стабилен парламент – евроатлантически, имаме стабилно правителство. Не може заради някакви щения на някой да намерим уютно, топло кресло - да бутнем държавата. Има си изключително добро място, той е изключително добър образователен министър и ДПС ще подкрепи академик Денков да бъде образователен министър, заяви Пеевски. 

Председателят на ПГ на ДПС бе гост на Деветата Национална конференция на МДПС.

Нашите младежи трябва да са подготвени да управляват България. Ние имаме уникални кадри и работим да развиваме нашата младежка организация и със сигурност те ще участват сериозно в управлението на България, коментира Пеевски. Той каза, че се очаква да бъдат избрани двама съпредседатели на Младежко ДПС.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи