Пеевски поздрави ромите: Заедно да градим по-добро бъдеще за децата ни

На днешния ден честваме културно и езиково многообразие на ромите, каза лидерът на ДПС

Пеевски поздрави ромите: Заедно да градим по-добро бъдеще за децата ни | StandartNews.com

По повод Международния ден на ромите - 8 април, поздравявам всички представители на ромската общност. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски в специално свое послание, разпространено от пресцентъра на ДПС.

На днешния ден честваме културно и езиково многообразие на ромите, които са неизменна част от националната ни история, настояще и бъдеще, заяви Пеевски.

„Мисията на ДПС е да отстоява правата и свободите и да работи за хората, без значение от тяхната етническа принадлежност, религия и социално положение.

Заедно трябва да изградим култура на подкрепа и приобщаване и да отдадем почит на приноса на ромите към нашата национална идентичност”, каза още Пеевски.

Съхранявайте своите традиции и обичаи, заедно можем да постигнем общество на толерантност и взаимно уважение, подчерта той.

Затова нека с увереност и постоянство  в постигането на целите на политиката на интеграция - повече образование, повече здравеопазване, повече сигурност,  да работим за  по-доброто бъдеще на нашите деца, заяви Делян Пеевски.

И допълни: „Уверявам ви, че ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност.

Пожелавам на всички роми в България здраве, благоденствие и късмет”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай