Пеевски: Нечувано! Някой иска да открадне изборите! Без машини в неделя

Скандал два дни преди местния вот

Пеевски: Нечувано! Някой иска да открадне изборите! Без машини в неделя | StandartNews.com

Или махане на машините от гласуването в неделя, или отмяна на местните изборите. Друго решение няма. Това, което се случва, е нечувано в българската история. Някой се опитва да открадне изборите в България. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод скандала със зам.-министъра на електронното управление от „Продължаваме промяната”, който бе уличен, че е снимал с телефона си кодовете на машините за гласуване.

Скандал в парламента! Тошко Йорданов поиска ареста на заместник-министър

Ако не се намери решение, изборите на практика ще бъдат абсолютно опорочени и трябва да бъдат касирани навсякъде, коментира Пеевски. Той съобщи, че ръководството на ЦИК е в парламента, за да се търси изход от ситуацията.

Костадинов бесен: Денков да подава оставка на правителството

Председателят на парламента ни запозна как един зам.-министър е заснел целия процес, сорс кода и сега някой има двата кода и може да направи една голяма ала-бала в държавата, заяви Делян Пеевски.

Очакваме колегите от „Продължаваме промяната” веднага да се разграничат от този зам.-министър.

Скандалът трещи! ГЕРБ-СДС с извънреден ход

Очакваме от премиерът веднага да го освободи – не само него, а и министъра.  Случилото се в това министерство е нечувано, категорично настоя съпредседателят на ПГ на ДПС. И поиска обяснения от министъра, зам.-министъра и премиера.

„Един зам.-министър, който е назначен от премиера, снима с телефона си компютъра, имат сорс кодовете, за да манипулират машините. Затова сме повикали и ЦИК в момента, за да се намери решение”, каза още той.

Машини не трябва да има в неделя. Ако машините останат за неделя, тези избори са приключили. Всеки кандидат ще ги обжалва, защото вече са под знака на опорочаването, коментира още Делян Пеевски.

Той заяви, че в общините, управлявани от ДПС, се гласува с машини и няма никакъв проблем. Въпросът е процесът да бъде прозрачен и честен към всички, какъвто трябваше да бъде, а в момента не е, коментира още Пеевски.

Чакаме реакцията днес, очакваме и позицията на компетентните органи. Ако няма разграничаване от тези лица, търпението ни към правителството логично ще свърши, отговори Делян Пеевски на журналистически въпрос.

Той съобщи, че по останалите теми въпросите за зададени и чака отговори, особено за „Лукойл”. Всичко което чуваме досега е неубедително, коментира той.

Българите трябва да знаят едно – в момента плащат 3 лева за литър гориво, а трябва да плащат 2,22 лв., защото трябва да им се върнат тези 73 ст. Всеки ден „Лукойл”  ви краде 73 ст., българи, които могат да ви се върнат, ако се гласуваше днес законът. Но колегите ги няма. Много интересно как мандатоносител и опозиция не идват на заседание на парламента. Нечувано. Такова нещо също не се е случвало. Който отсъства е от коалицията „Лукойл”, от коалицията „Путин”. Но днес темата не е „Лукойл”. Днес темата е открадването на изборите, обобщи Делян Пеевски.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай