Скандал в парламента! Тошко Йорданов поиска ареста на заместник-министър

Каква е причината

Скандал в парламента! Тошко Йорданов поиска ареста на заместник-министър | StandartNews.com

Извънреден Председателски съвет в Народното събрание след пристигнал доклад от ДАНС. За това съобщи Тошко Йорданов от ИТН.

„От доклада става ясно, че на 25-и - два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини”, посочи Йорданов, предаде Нова.

„Заместник-министърът на електронното управление на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги е с телефона си, свалил си ги е на флашка и сега само мога да подозирам къде са. На тези избори, които идват, не трябва да има нито една машина, защото всички машини са компрометирани”, категоричен е той.

„Помните ли записа на ПП как реалният им процент е 7 и как са изгърмели един проект на Слави и са взели един бутон? Този Стойнов веднага трябва да бъде арестуван. Прокуратурата трябва да се задейства, защото е извършен държавен преврат на два пъти на избори с машини”, допълни депутатът от ИТН.

„Председателят на парламента е уведомен от ДАНС, че в Министерството на електронното управление заместник-министър е извършвал заснемане със собствения си телефон и след това е прехвърлял на флаш памет процеса по генериране на код, след като този процес два дни преди това е бил завършил”, обяви и председателят на ПГ н ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Темата е била обсъдена на Председателския съвет. Ще бъдат извикани представители на ЦИК и вицепремиерът Мария Габриел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай