Първан Симеонов: Не може да има управление без ДПС

Сериозните работи се случват в парламента, каза Петко Георгиев

Първан Симеонов: Не може да има управление без ДПС | StandartNews.com

Не може да има формула на управление без ДПС. Това заяви социологът Първан Симеонов в интервю за бТВ. Тази партия е отговорна за една немалка група хора и в този смисъл държи един пакет от акции в българския политически процес, коментира  Симеонов. Той политологът Димитър Ганев и журналистът Петко Георгиев коментираха първите консултации при президента Румен Радев. И дадоха своите прогнози върви ли се към нова сглобка с нова конфигурация или към избори „2 в 1“?

 „Смятам, че не си заслужава да се обръща голямо внимание на това, което се говори при президента на тези консултации. Тъй като на дневен ред не седи въпросът за съставянето на служебно правителство, държавният глава седи там и задава въпроси като интервюиращ“, смята журналистът Петко Георгиев.

Той поясни, че „сериозните работи се случват в парламента, където „сериозните държавници Борисов и Пеевски се събраха, за да създават законопроект за борба с миграцията“.

„Миналата седмица имаше два партийни форума, като и от двата се чуха горе-долу сходни послания – за конструктивност, за диалог и за запазване на това мнозинство. По време на форума на ГЕРБ Борисов се пошегува, че ако изпрати мъже на преговорите, кабинет няма да има. От друга страна – на форума на ПП се чуха позиции в същия тон“, обясни Димитър Ганев.

Димитър Ганев:Хората не искат избори през 2 месеца

Според него среща между Бойко Борисов и лидерите в ПП-ДБ ще има, когато се парафира окончателното споразумение. Политологът смята, че дамският екип за преговори от страна на ГЕРБ е с цел да се тушира напрежението и да се избегнат евентуалните конфликти. 

„Големият въпрос тук е много простичък и той е дали в България да има управление без участието на прозападните либерали, когато в непосредствена близост се води война. Краткият отговор на този въпрос е: „Не“. Може да се измисли някакво друго сглобяване – ГЕРБ с някакви отцепници от други парламентарни групи, ГЕРБ с ДПС и още някакви отцепници и т.н. Но тогава либералите остават в опозиция“, заяви Първан Симеонов.

Политологът е на мнение, че либералите са много добри в това да протестират, а идва пролетта и времето е подходящо за това.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Димо
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи