Парламентът май писа днешния ден дъждовен

Скандалът за Изборния кодекс ескалира

Парламентът май писа днешния ден дъждовен | StandartNews.com

Парламентът писа днешния ден в графа "дъждовен" и няма да работи. От общо 240 народни представители, се регистрираха едва 92. След два опита да се събере кворум, народните представители се разпуснаха. Днес трябваше да има блиц контрол за двама министри и да се гласуват важни закони.

Дотук се стигна след скандал за Изборния кодекс - за и против връщането на хартиената бюлетина заедно с машинното гласуване.

Вчера "Продължаваме промяната" и ДБ излязоха от парламента и обявиха, че днес ще проведат протест пред Народното събрание, защото не са съгласни да се връща хартиената бюлетина.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък свика парламентарната група на спешно заседание и след това на брифинг призова лидерите на партиите да се съберат и да обсъдят тежката ситуация в страната. Борисов постави ултиматум - или ще работят заедно, или да кажат честно на президента, че отиват на избори.

От ДБ обаче казаха, че няма да отидат на разговори, а предлагат да се създаде временна парламентарна комиися, която да заседава в НС и да обсъди как изборният процес да стане прозрачен.

Борисов громи ПП: Искат да счупят парламента, след тях - апокалипсис

Цонев изобличи лъжа за машинното гласуване: Искаме машини като в САЩ

"Промяната" и ДБ поставиха ултиматум: Влизаме, ако те се откажат

В крайна сметка на третия опит кворум бе събран и парламентът заработи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай