Парламентът събра кворум

Парламентът събра кворум | StandartNews.com

София. Парламентът събра кворум от 187 регистрирани депутати в началото на заседанието.

Председателят на парламента Михаил Миков откри заседанието, на което ще се дебатира и гласува ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуалицацията на Бюджет 2013.

Председателят на бюджетната комисия запозна пленарната зала с позицията на бюджетната комисия. Както агенция Стандарт нюз съобщи вчера комисията подкрепи актуализацията на бюджета и отхвърли ветото на президента.

В пленарна зала присъстват министър-председателят Пламен Орешарски и министрите Петър Чобанов, Таня Андреева.

Президентът Росен Плевнелиев е отговорил с писмо на поканата на Михаил Миков за присъствие на дебата по бюджета. В документа се посочва: „Пожелавам на народните представители да проведат ефективен дебат по актуализацията на бюджета. От качествена дискусия българското общество ще бъде информирано за какво ще се използва публичния ресурс. Вече оповестих своите мотиви".

За да отхвърлят окончателно президентското вето в пленарна зала, управляващите се нуждаят от 121 гласа. БСП и ДПС, обаче, разполагат със 120 депутати, двама от които очакват решение на Конституционния съд за правото им да заемат постове в парламента.

Народните представители от ГЕРБ се очаква да гласуват против актуализацията. Не е ясно каква позиция ще заемат депутатите от Атака. Преди дни лидерът им - Волен Сидеров обяви, че националистите ще гласуват по съвест президентското вето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай