Парламентът освободи Красимир Стефанов

Парламентът освободи Красимир Стефанов | StandartNews.com

София. Парламентът гласува оставката на Красимир Стефанов като народен представител с 182 гласа „за" и два "въздържали се".

Стефанов подаде заявление за предсрочно прекратяване на правомощията му като депутат във вторник. През февруари той напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим народен представител.

Клетва като народен представител положи Емил Георгиев, който влиза на мястото на заминаващия в Брюксел лидер на БСП Сергей Станишев.

Депутатите от Атака спазиха заканата на лидера си Волен Сидеров от вторник и не дойдоха в парламента. За да започне заседанието, кворум осигуриха народните представители от ГЕРБ, които обикновено не участват в сутрешната регистрация.

За начало на заседанието са нужни 121 депутати, а БСП и ДПС нямат толкова.

"Атака много се изложиха", каза на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Защо не обявиха бойкот, когато гласувахме Закона за МВР или Сметната палата, а си вкараха хората там?", попита той.

Първа точка от дневния ред на днешното заседание е второ обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, внесен от ГЕРБ. Поправка касае отпадането на давността за престъпления, извършени по време на комунистическия режим, като от името на ДПС има заявка, че тази поправка ще бъде подкрепена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай