"Панорама" завря! Лют скандал за "Магнитски"

Биков и Атанасов се хванаха за гушите

"Панорама" завря! Лют скандал за "Магнитски" | StandartNews.com

„Панорама” завря от политически страсти. Лют скандал между Тома Биков от ГЕРБ и Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, се заформи в студиото заради новите санкции по закона „Магнитски”.

САЩ обявиха днес нови санкции срещу петима български граждани: бившия финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, бившия енергиен министър от БСП Румен Овчаров, бившите членове на управата на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов и Иван Генов и лидера на движение “Русофили” Николай Малинов.

ВИЖ ОЩЕ: Горещо от прокуратурата! Истината за "Магнитски" и Гешев

САЩ да предоставят доказателства след санкциите, заяви Тома Биков. Уважаваме закона "Магнитски", нямаме някакви претенции към него. Анализираме внимателно сигнала, който се дава и очакваме от партньорите и партньорските служби да представят и необходимите доказателства. През последните 2 г. нямаме участие в управлението, нито контрол върху някакви институции. Много наши министри и бивши депутати бяха подложени на сериозна проверка, включително и г-н Горанов, подчерта той.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с коментар за новия "Магнитски". Високо цени подкрепата на САЩ

"При санкциите става въпрос за обстоятелства, които са известни на цялата българска общественост. Много отдавна беше известно за Горанов, за взаимоотношенията му с Васил Божков, за торбите с пари, за милионите и т.н.”, контрира Атанас Атанасов.

И заяви: „Въпросът е, че петното върху България е в резултат на това, че по време на управленията на Борисов и на ГЕРБ българските институции бяха приспани да не гледат в корупцията на ГЕРБ. И сега в един момент пак отвън да ни показват дефектите на българската демокрация. Между другото това е големият проблем за боксуването през последните две години на българската парламентарна република."

ВИЖ ОЩЕ: Първи коментар на Румен Овчаров за санкциите "Магнитски"

ВИЖ ОЩЕ: Първи реакции за новите санкции "Магнитски". Гълъб Донев проговори

ВИЖ ОЩЕ: Втора бомба "Магнитски"! Ето кого удря

ВИЖ ОЩЕ: И ГЕРБ проговори за "Магнитски". Защити ли Горанов?

ВИЖ ОЩЕ: Корупция в енергетиката. За какво САЩ заковаха Румен Овчаров

ВИЖ ОЩЕ: Хазартът изяде главата на Горанов. Причините за "Магнитски"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай