Първи реакции за новите санкции "Магнитски". Гълъб Донев проговори

Служебното правителство излезе с позиция

Първи реакции за новите санкции "Магнитски".  Гълъб Донев проговори | StandartNews.com

Първи реакции на властта по новите санкции „Магнитски”. Те удариха бившият финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ, бившия енергиен министър Румен Овчаров от БСП, бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов, също от БСП, лидерът на „Русофили” Александър Малинов и Александър Николов.

ВИЖ ОЩЕ: Втора бомба "Магнитски"! Ето кого удря

Служебното правителство държи на върховенството на закона и борбата с корупцията в България и отчита готовността за подкрепа в тази посока от партньорските държави САЩ и Великобритания, се казва в позиция на кабенета.

Оповестената нова информация по глобалния закон „Магнитски“ и режима на глобалните антикорупционни санкции на Великобритания е преди всичко в правомощията на съдебната власт.

Както предходното служебно правителство, така и настоящото е сериозно ангажирано с темата за съдебната реформа и борбата с корупцията в България и работата в тази посока ще продължи, съобразно правомощията, с които разполага изпълнителната власт.

Служебният кабинет ще внесе отново в Народното събрание законопроектите, свързани с реформата в съдебната система, които не бяха приети от 48-ото народно събрание, заявява още екипът на Гълъб Донев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай