Овчаров: Няма да се кандидатирам за председател на БСП-София

Овчаров: Няма да се кандидатирам за председател на БСП-София | StandartNews.com

София. „Няма да се кандидатирам за председател на градската организация", каза Румен Овчаров на конференция на Софийска градска организация на БСП. Той обясни, че има няколко причини за това свое решение.

„Не членувам на клуба на несменяемите. Не съм се отказал от кандидатура за градската организация, за да запазя поста на народен представител. Връщането ми означава, че не сме реализирали политиката за налагане на млади и нови лица в политиката. Не мога да компрометирам тази политика. Тази разумна политика даде и първите резултати на парламентарните избори", каза още Овчаров.

„В политиката трябва да се имат две важни неща – политиката е маратон, а не спринт, и политиката е колективен спорт, а не лична дисциплина. Който иска да успее в политиката, трябва да гради отбор. В години, в които се купува всичко – политици, политики, лоялността към другаря до теб е най-важна", добави социалистът и изтъкна, че правителството работи, но „не всичко, което се случва в страната и прави правителството и управляващото мнозинство, е идеално".

Гласуваният мораториум за земеделската страна, както и промените, свързани с тютюнопушенето, е израз на пълзящ популизъм, категоричен бе Румен Овчаров. „Тези 1 млрд. лв. допълнителни приходи трябва да се каже откъде ще дойдат. Ние освен вярващи и надяващи се трябва да бъдем и реалисти. Има един въпрос, от който се опитваме да избягаме. Имаме проблем, като държава. Правителство, управляващо, мнозинство са заподозрени в тежка корпоративна зависимост. Докато не стане невъзможно връщането на Бойко Борисов във властта, всички компромиси са допустими", продължи той.

Припомняме, че днес на "Позитано" 20 ще бъде избран нов председател на БСП-София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай