Компроматна война за стола на Овчаров

Компроматна война за стола на Овчаров | StandartNews.com

София. Изборът на нов шеф на столичните социалисти в събота разгоря компроматна война в БСП. Соченият за вероятен победител, и то на 1-ви тур - организационният секретар Калоян Паргов, бе обвинен в анонимен мейл, че през 2001 година е бил застъпник на РЗС и Яне Янев. Писмото бе изпратено до активисти и ресорни журналисти от адрес [email protected].

"Не съм изпращал мейли, за съжаление компроматните приоми се превръщат в хроничен синдром преди градската конференция и забравяме добрия другарски тон", заяви пред "Стандарт" Паргов. Той отрече да е бил член на друга партия освен на БСП.

Трима са претендентите за шеф на столичните социалисти, които досега се ръководеха от Анна Янева. Тя пое поста от дългогодишния председател на БСП-София Румен Овчаров. Но тъй като бе назначена за зам.-министър, трябва да освободи председателското място, както изисква уставът на Столетницата. Депутатите Николай Малинов и Борис Цветков също са с много номинации. Но се очаква сблъсък между Паргов и Малинов.

По жълтите павета пък се спрягаше сценарий за триумфално завръщане на самия Овчаров на поста. Номиниран е от другарите в район "Младост" и ако не си направи отвод, може да спечели изборите, коментираха апаратчици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай