Вторник,

Орешарски направи своята равносметка за 2014 г.

От: Администратор -
10184
Орешарски направи своята равносметка за 2014 г.
A
A
A

София. „Отминава една динамична и не особено благоприятна за цялостното ни социално икономическо развитие година. Година, в която природните и обществени сътресения се редуваха в разрушителна последователност. Година на разочарования, надежди и очаквания, които не се сбъдват. Година, която всички чакаме да отмине...". Това пише в официалния профил на бившия премиер Пламен Орешарски в социалната мрежа Фейсбук. Там той направи своята равносметка за 2014 г.

„Втората поредна година, в която страната има три правителства. Това, което имах честта и отговорността да ръководя приключи своя мандат в резултат на загубата на парламентарна подкрепа. Правителство, което започна своята дейност в условия на дълбока институционална криза, продължителна икономическа депресия и задълбочаващ се дезинтегритет в обществото. Затова и всички наши действия бяха насочени към стопиране и обръщане на негативните тенденции. В някои сектори имахме видими резултати, в други – времето не достигна, за да се появят първите ефекти. Те ще останат за отчитане от следващите власти. В цялост, не допуснахме влошаване на ситуацията в нито една обществена и социална сфера", пише Орешарски.

„Работихме и за заличаване на изкуствените конфронтационни линии в обществото – стил, който редица наблюдатели тълкуваха като слабост в една среда, напоена с дълго насаждано разделение. Амбициозна задача, която трябва да се следва занапред още по- упорито", посочва в равносметката си той.

Орешарски признава, че е преодолял доста трудности и е взел уроци, „които трябва да ни направят по-умни, по-сплотени, по-успешни". И призовава в края на годината политиците да се вгледат в тях и „да не повтарят грешки, които могат да бъдат избегнати".

„В навечерието на новогодишните празнични дни да си пожелаем нови, по-светли хоризонти през идната година. Всеки от нас да намери своето удовлетворение в дома, в работата и в обществото, а всички ние с общи усилия да направим нашата страна едно по-уютно място за живеене. Здрава, успешна и щастлива да е 2015 година за всички!", завършва Пламен Орешарски.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички