Орешарски направи своята равносметка за 2014 г.

Орешарски направи своята равносметка за 2014 г.  | StandartNews.com

София. „Отминава една динамична и не особено благоприятна за цялостното ни социално икономическо развитие година. Година, в която природните и обществени сътресения се редуваха в разрушителна последователност. Година на разочарования, надежди и очаквания, които не се сбъдват. Година, която всички чакаме да отмине...". Това пише в официалния профил на бившия премиер Пламен Орешарски в социалната мрежа Фейсбук. Там той направи своята равносметка за 2014 г.

„Втората поредна година, в която страната има три правителства. Това, което имах честта и отговорността да ръководя приключи своя мандат в резултат на загубата на парламентарна подкрепа. Правителство, което започна своята дейност в условия на дълбока институционална криза, продължителна икономическа депресия и задълбочаващ се дезинтегритет в обществото. Затова и всички наши действия бяха насочени към стопиране и обръщане на негативните тенденции. В някои сектори имахме видими резултати, в други – времето не достигна, за да се появят първите ефекти. Те ще останат за отчитане от следващите власти. В цялост, не допуснахме влошаване на ситуацията в нито една обществена и социална сфера", пише Орешарски.

„Работихме и за заличаване на изкуствените конфронтационни линии в обществото – стил, който редица наблюдатели тълкуваха като слабост в една среда, напоена с дълго насаждано разделение. Амбициозна задача, която трябва да се следва занапред още по- упорито", посочва в равносметката си той.

Орешарски признава, че е преодолял доста трудности и е взел уроци, „които трябва да ни направят по-умни, по-сплотени, по-успешни". И призовава в края на годината политиците да се вгледат в тях и „да не повтарят грешки, които могат да бъдат избегнати".

„В навечерието на новогодишните празнични дни да си пожелаем нови, по-светли хоризонти през идната година. Всеки от нас да намери своето удовлетворение в дома, в работата и в обществото, а всички ние с общи усилия да направим нашата страна едно по-уютно място за живеене. Здрава, успешна и щастлива да е 2015 година за всички!", завършва Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай