Орешарски: Анастасов е силна кандидатура за екоминистър

Орешарски: Анастасов е силна кандидатура за екоминистър | StandartNews.com

София. Министър-председателят Пламен Орешарски коментира избора на нов министър на околната среда и водите и изрази мнението, че предложеният от ДПС Станислав Анастасов е "една от силните кандидатури, но все още не е утвърдена окончателно".

Тази сутрин ДПС предложи Станислав Анастасов за поста, а новината съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан, който е провел разговори с премиера Пламен Орешарски.

Анастасов беше под номер 6 в листата на партията за евроизборите, член е на ръководството на младежката организация на ДПС и е вицепрезидент на Младежкия либерален Интернационал IFLRY.

Запитан дали вече го е виждал, Орешарски отговори, че от една година Анастасов идва ежеседмично в Министерския съвет на съответна сбирка, предаде Дневник.

Въпросът за другите кандидатури за поста на Михайлова премиерът определи като "кухненски".

Орешарски отказа да коментира датата и броя на смените в кабинета. "Новите министри се избират, както старите – с много предложения и анализ на качествата. За мен по-важна е решимостта им да следват определени политики и мерки, а не обратното. Всички министри са с мое одобрение", каза Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай