Обрат в парламента! Изненадваща промяна за служебния премиер

Засяга пряко Димитър Главчев

Обрат в парламента! Изненадваща промяна за служебния премиер | StandartNews.com

Изненадваща промяна за служебния премиер приеха депутатите от правната комисия по предложение на председателя си Анна Александрова (ГЕРБ).

ВИЖ ОЩЕ: Първи имена за министри на Главчев. Големи изненади

На второ четене народните представители приеха промени в Закона за Българската народна банка, но с фундаментална промяна - служебният премиер няма да излиза в отпуск, а при съставянето на служебно правителство правомощията му временно ще бъдат прекратени.

Законопроектът бе предложен от ГЕРБ и ДПС и промените гласях, че ако бъде назначен за служебен премиер, управителят или подуправителите на Българската народна банка, омбудсманът или заместникът му, председателят и заместник-председателят на Сметната палата можеха да ползват неплатен отпуск от досегашната си длъжност.

Комисията обаче промени това в последния момент днес. Предложението направи председателят на комисията и депутат от ГЕРБ Анна Александрова.

"Нека да се прекратят пълномощията на назначения като служебен премиер, но временно, след което са може да се върне отново на предходната си позиция", предложи Александрова и промяната бе приета успешно.

Поправката трябва да се гледа веднага в пленарна зала. Председателят на НС Росен Желязков свика извънредно заседание на парламента за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай