Областната управителка на София разкри ще подаде ли оставка

Аз съм тук, за да свърша определени полезни неща за гражданите на София, каза Вяра Тодева

Областната управителка на София разкри ще подаде ли оставка | StandartNews.com

Източник: бТВ

"Изпълнявам своите задължения – да следя за законността на решенията. Нямам никакво пристрастие. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно. Всички политически партии трябва да спазват закона." Това декларира в интервю за бТВ областният управител на София-град Вяра Тодева.

Преди дни тя върна за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на постоянните комисии и техните председатели. Ходът й бе критикуван от всички политически сили в СОС с изключение на най-голямата - "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София".

„Мотивите са разписани изцяло в моята заповед. Не е спазена процедурата за свикване на заседанието – три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са запознати с това какво ще се гласува. Това е изискването на правилника“, обясни Тодева.

Тя уточни, че една трета от общинските съветници имат право да поискат свикване на извънредно заседание „Такова предложение не е постъпило“, подчерта Тодева.

„Оставката ми не стои на дневен ред. Предстои ротация. Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел са хората, които ще взимат решенията за разпределяне на позиции и постове. Областната управа не ми е самоцел. Аз съм тук, за да свърша определени полезни неща за гражданите на София. Нямам притеснения дали ще бъда сменена“, каза още Вяра Тодева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи