Няма проблем с ксероксите за изборите

Няма проблем с ксероксите за изборите | StandartNews.com

Необходимата копирна техника в изборните секции е налична и в изправност. Това докладваха пред служебния премиер Георги Близнашки областните управители. Въведеното през м.г. изискване всички протоколи да се копират в самите изборни секции предизвика доста проблеми при предишния парламентарен вот.

Премиерът призова областните управители, които смятат да се включат активно в предизборната кампания на дадена политическа сила, да освободят заеманите от тях постове. Той отправи апел към останалите областни управители да не проявяват никакви пристрастия в своята работа. "Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото", изтъкна проф. Близнашки.

Представители на гражданските организации в Изборния борд пък поискаха в бъдеще живеещите в чужбина българи да бъдат изключени от избирателните списъци в България. Според тях нашите сънародници трябва да имат право да гласуват единствено в страната, в която живеят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай