НСТС заседава по актуализацията на бюджета

Комисията за бюджет и финанси също ще обсъди Бюджет 2013 днес

НСТС заседава по актуализацията на бюджета | StandartNews.com

София. Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще заседава за първи път днес, след като прекъсна работата си преди 4 месеца. Проекта на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г., актуализация на Стратегията по заетостта (2013-2020) и Наредба за условията, по които страните следва да постигнат съгласие при командироване на работници или служители в рамките на предоставяне на услуги в друга държава-членка, са първите теми, които ще бъдат обсъдени на днешното заседание. То ще се проведе под председателството на вицепремиера Зинаида Златанова, съобщават от правителствената информационна служба.

Ако актуализацията на бюджета не мине, „ще я караме без Дянков – по дянковски", твърди председателят на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) очаква от правителството да изпълни обещанието, което БСП пое в предизборната си кампания, смята вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, а именно да се увеличи минималната работна заплата от 1 октомври 2013 година.

Бюджетът следва да бъде актуализиран, пък е позицията на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), съобщи председателят й Васил Велев.

По-късно днес Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание ще обсъди повторно актуализацията на Бюджет 2013. Заседанието е насрочено за 14.30 часа. Най-вероятно законът за бюджета, който бе върнат, ще бъде гласуван на извънредното заседание на парламента, което ще бъде на 16 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай