Новото правителство с 5 приоритета за земеделието

Новото правителство с 5 приоритета за земеделието | StandartNews.com

София. По пет приоритета ще работи служебното правителство за развитие на сектор „Земеделие". Това обяви служебният министър на земеделието и харните Васил Грудев по време на приемането на поста от проф. Димитър Греков.

Той е наясно, че служебното правителство е ограничено времево, ограничени са възможностите му, но това не означава, че то няма да работи по пътя, който им е поставен от президента Росен Плевнелиев.

„На този етап най-важното за нас е европейската интеграция на сектор „Земеделие" и на истина с вкарване на доста адреналин за европейските фондове. На първо място ще поставим продължението на развитието на сектора в рамите на Общата селскостопанска политика", подчерта Грудев.

По думите му, има много спешни и неотложни задачи, които трябва да се направят така, че България да се възползва от европейската солидарност както по мерките на Първия стълб, така и по схемите на Втория стълб, които ще бъдат детайлизирани от служебното управление на ведомството.

От думите му стана ясно, че ше се положат основи на едно стабилно подпомагане. „Ще разчитам много на браншовите организации на сектора и се надявам на тяхната подкрепа", посочи той, като допълни, че след две седмици ще бъде направен анализ на състоянието на министерството, а след два дни ще бъдат обявени на имената на заместник-министрите.

Той подчерта, че на този етап е много рано е да се говори за кадрови промени в министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай