Нощта на чувалите. Има ли напрежение в "Арена Армеец"?

Хартията не е забавила гласуването, обяви ОИК

Нощта на чувалите. Има ли напрежение в "Арена Армеец"? | StandartNews.com

Нощта на чувалите в Арена "Армеец" започна. Пристигат първите бюлетини от мобилните и служебните секции, а след това се очакват да бъдат докарани и тези от редовно разкритите секции. Това обяви Полина Витанова, председател ОИК-София, цитирана от Дарик.

По думите на Витанова хартиените бюлетини не са забавили процеса. "Това е обичайното, което се случи и през 2019 г., така че очакваме по същия начин да върви процесът", допълни тя. И  уточни, че новото в момента е единствено видеозаснемането и видеоизлъчването.

Времето, което отнема обработването на протоколите, посочи председателят на ОИК-София, зависи от СИК, от броя избиратели, които са гласували, и в зависимост от това колко бюлетини трябва да отчетат и да впишат в протоколите.

"Те трябва да съставят три протокола, на места четири. В 74 секции се избира и кмет на кметства Така че колко време ще им отнеме зависи от броя избиратели и от СИК", допълни Витанова.

СИК са общо 1640, от които 34 служебни и 20 подвижни.

Витанова подчерта, че организацията е такава, че по поредността на пристигане те получават номер и влизат вътре да си предадат протоколите. "Във всички пространства около залата се изчаква. Осигурена е храна, вода, удобства", допълни председателят на ОИК-София.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай