Нинова сподели голяма тайна! Какво очаква на изборите

БСП се разграничава от всичко и е алтернатива на водените досега политики

Нинова сподели голяма тайна! Какво очаква на изборите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Проблеми с честността на изборите – като покриване на купения вот, корпоративно гласуване и липса на своевременни мерки относно подаваните сигнали за злоупотреби. Това очаква председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Ние категорично се разграничаваме от сглобката, от тези девет месеца управление, от това, което правят сега, от взаимната обвинения и играта на опозиция. В същото време тези хора се канят да се съберат отново след изборите. Това е липса на всякакъв морал, последователност и принципи в политиката“, обясни тя пред бТВ.

Нинова би категорична, че БСП се разграничава от всичко и е алтернатива на водените досега политики. Тя коментира и случващото се в МВР така: „Системата е прогнила отвътре и ние нямаме доверие, че така могат да бъдат проведени честни избори“.

„Никога не съм чувала за Николай Николов-Паскал. Не съм в тези ресори. Може би Министерство на финансите, МВР, НАП и агенция „Митници“ имат информация. Аз бях в Министерство на икономиката, а следовател пък съм била в ранните си младежки години“, коментира тя случващото се в Агенция „Митници“.

Според нея всичко това е „един епизод от един процес – процес на овладяване на държавата и паралелна власт“. За нея има две власти – официална и паралелка, която краде пари, за да си плаща на съдии, прокурори и политици на високи позиции.

Тя припомни един запис, свързан с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който нарежда на Агенция „Митници“ да изтегли проверяващите си от една бирена фабрика. „Тогава мисля, че ставаше въпрос за неплащането на акциз и ДДС“, поясни тя.

Председателката на БСП коментира ролята на службите и прокуратурата в целия този процес. Нинова смята, че всичко се вади предизборно. Важното според нея е обаче всички тези обвинения да бъдат довършени, да влязат в съда и да има конкретни присъди.

Корнелия Нинова оцени и поведението на „Продължаваме промяната“. „Те се прегърнаха с модела срещу който се бориха преди изборите, легитимираха го, реставрираха го, върнаха Бойко Борисов във властта. Това е техният огромен грах към българското общество. Имаше друг вариант – да се направи надпартийно, програмно, експертно и срочно правителство“, категорична беше тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай