Николай Денков с важна новина за матурите

Красимир Вълчев предаде властта в МОН

Николай Денков с важна новина за матурите | StandartNews.com

Важна новина за матурите съобщи служебният министър на образованието проф. Николай Денков, след като получи властта от предшественика си Красимир Вълчев. Двамата демонстрираха пълна приемственост в поликата на ведомството. Предавам властта на министъра, от който я получих, каза Вълчев. Това ознава приемственост, допълни Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с 8 задачи към служебните министри

Няма да има промени при матурите и външното оценяване, заяви проф. Николай Денков. Няма да има никакви резки промени в политиките, които води Министерството на образованието и науката, ще работим в режим на пълна прозрачност и публичност в решенията, които вземаме, допълни новият министър.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

Церемонията по предаване на властта в МОН премина със символично предаване на училищния звънец. Вече бившият министър на образованието Красимир Вълчев изрази увереност, че проф. Николай Денков ще се справи с предизвикателствата в сферата на образованието като служебен министър. От своя страна проф. Денков благодари за добрата работа на министерството досега.

„Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат по начина, по който са планирани и по който са подготвени от досегашния екип на министерството. Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко и системата трябва да знае, че нещата ще се случат така, както са подготвени“, каза проф. Денков. Той подчерта, че през последните четири години се вижда напредък във всички основни области, за които отговаря МОН - училищното образование, висшето образование, науката.

„Във всяка от тези сфери екипът може да се гордее с това, което е постигнато”, каза служебният министър на образованието за работата на своя предшественик.

През следващата седмица МОН ще представи приоритетите си и новия екип във ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай