Не може да има фалшификация на изборите, смята Яне Янев

Не може да има фалшификация на изборите, смята Яне Янев | StandartNews.com

София. „За фалшификация на изборите, към този момент, не може и да става въпрос. Специално ми подадоха информация от повече от 15 многомандатни избирателни райони. Има проблеми, които са традиционни за всеки вот", обяви лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев, след като гласува.

По повод намерените 350 000 бюлетини в печатница и официалното обръщение на прокуратурата Янев заяви, че трябва да има последици.

„Ние сме категорично против каквото и да било посегателство върху избирателните права на българските граждани. Същевременно обаче считаме, че в изборният процес не трябва да се намесва никой друг, освен политическите партии и изборната администрация, за да има „честен мач". В противен случай „играта на политическия терен" с неконвенционални средства е опасна за демокрацията", добави Яне Янев, цитиран от агенция "Фокус".

„Гласувах срещу корупцията и за нова Конституция. Гласувах, за да се смени порочният посттоталитарен модел, и да се преструктурира държавата, така че да работи в полза на гражданите, а не - в полза на олигарсите и политическата мафия, както ставаше през последните 20 и няколко години", каза още лидерът на РЗС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай