Напрежение. Денков отвърна на Радев и Йотова

Премиерът коментира актуалните политически събития у нас

Напрежение. Денков отвърна на Радев и Йотова | StandartNews.com

Премиерът коментира актуалните политически събития у нас.

"Има доклад на ДАНС, който показва, че тези трима души застрашават националните интереси. Знаете, че това са един руски и двама беларуски граждани. Докладът е на ДАНС и е секретен, не мога да го коментирам. Това е решение на ДАНС не мое. Не виждам смисъл да коментирам думите на посланик Митрофанова", заяви акад. Николай Денков

"Когато президентът говори за изкривена история, той се аргументира с изкривената история, а не се базира на истинската история. Няма какво повече да коментирам по тази тема. Ние искаме да служим на България и всяко едно наше действие е подчинено точно на това, Експертите дебатират в НС и когато са готови, ще вземат нужните решения. Дискусията около службите се води в НС. Аз не искам да давам моето мнение за службите, защото то ще бъде политическо. Нека експертите си свършат работата и тогава ще бъде взето политическото решение. Правителството не напада никоя институция. Искаме същото уважение. Когато обаче се премине дадена линия, ние няма да си мълчим. Поредната безсмислена дейност на президента Румен Радев е твърдението му за Шенген. Мария Габриел му отговори много хубаво. Аз трябва ли да обявявам факта, че съм говорил с премиера на Нидерландия? Не мисля. Посещението ми на 4 октомври в Австрия е договорено преди два месеца", отговори премиерът на поредните нападки от страна на президента Радев и вицепрезидента Йотова.

"Няма лошо кабинетът да получава подкрепа, когато изпълнява програмата си. Аз ще се радвам на подкрепа отвсякъде, за да изпълняваме програмата си. Ако започне подмяна на програмата ни, тогава нещата ще седят по друг начин. Всеки, който споделя нашата програма, може да ни подкрепя. Тези, които не сподлеят нашата програма, ще се борим с тях, за да я реализираме", разкри той, предаде novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай