Наглост! Денков си изми ръцете с ГЕРБ и ДПС

Хвърли обвинения за най-важното нещо, което кабинетът му не свърши

Наглост! Денков си изми ръцете с ГЕРБ и ДПС | StandartNews.com

Бившият министър-председател акад. Николай Денков си изми ръцете с ГЕРБ и ДПС за забавеното второ плащане по Плана за устойчивост. Кабинетът „Денков” не направи нищо, за да го получим в срок, но сега прехвърли вината на ГЕРБ и ДПС.

"Сигурен съм, че това ще бъде тема през месеците на предизборната кампания", каза Денков, разкривайки основната опорка на ПП-ДБ за кампанията.

" ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва на този саботаж пада второто плащане по плана за възстановяване и устойчивост", заяви Денков, но премълча какво не е направил Асен Василев, за да получим плащанията, които чака целият бизнес.

Денков обяви, че още в края на миналата година всички действия, които зависят от МС са направени и законопроектите са внесени в НС. Но не каза нищо, затова че "Промяната" провали ротацията и предизвика предсрочни избори.  

Той заяви, че правилата за работа на националната комисия за противодействие на корупцията за първи път са били изпратени на ЕК през октомври и от тогава досега върви кореспонденция, в която, според него ГЕРБ и ДПС не приемат част от изискванията, които осигуряват правилна работа на комисията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай